Det som gör detta lekställe så speciellt är den härliga atmosfären i det fina gamla skolhuset från början av 1900-talet. Huset är i tre våningar där skolsalar, aula och korridorer är omgjorda till lekrum. Allt är byggt på plats och de flesta leksaker är handgjorda. Våra barn är väldigt förtjusta i Barnens Hus i Tidaholm.

Många spännande rum

När man anländer får man välja en träfigur att måla själv. Denna får sedan ligga och torka tills det är dags att åka hem. Efter lite kreativ målning är det dags att springa runt och utforska huset. Här finns en mängd olika rum, alla med sitt speciella tema. Målarrummet, bilrummet, båtrummet, kuddrummet, skolmuseet och handelsboden heter några av rummen. Vi tycker att Barnens Hus passar mest för barn mellan 1-9 år.

Lekställe i Sverige

Lekhuset i Tidaholm

Barnens Hus Tidaholms kommun

Affären med alla fina varor, kassaapparat, pengar, och ett litet fikabord där man kan servera fika i den handgjorda servicen.

Barnens Hus i Tidaholm

Högre upp i huset finner man “gamla skolan”, ett klassrum där man kan leka skola i gammal miljö. Här finns också den stora salen med 100-tals olika maskeradkläder och accessoarer både för vuxna och barn. 

Leka skola i gammal miljö

Tidaholm barnahus

Lek i Tidaholm

Att köra racerbil, tanka och stanna till vid kiosken för att handla en korv är kul. Eller varför inte köra buss eller lastbil. 

Barnens Hus Tidaholm

Att leka pirat på piratskeppet och leta efter den stora kistan fylld med guld är spännande. Eller åka rutschkana på valen.

Tidaholm Barnens Hus

Här finns ett stort dockrummet med alla möjliga dockor, docksängar, dockvagnar, leksakskök osv. 

Lekhuset-tidaholm

Café

Här finns en liten cafeteria där de säljer pannkakor, små färdigpajer, panini och kakor. Det finns även ett rum där man kan äta sin egen medtagna lunch eller fika.

Flytt av Barnens Hus

Glöm inte att ringa och boka några dagar innan ni planerar att besöka Barnens Hus då det är obligatorisk bokning som gäller. Tydligen ska Barnens Hus flytta till ett annat ställe i Tidaholm, så passa på att besöka stället nu när det ännu ligger i detta mysiga hus. Tidsplan för flytt har jag inte hört något om men Barnens Hus är i alla fall kvar över sommaren 2020. Länk till deras hemsida Barnens Hus

Vet du om något liknande lekställe så tar jag tacksamt emot tips 😀

Är du intresserad av fler lekhus, eller experimenthus snarare, kan jag tipsa om Tom Tits i Södertälje.

Comments are closed.