Curieuse Island är en liten obebodd ö som ligger ca 2 km från ön Praslin i Seychellerna. Här fick vi en helt oförglömlig upplevelse och utflykten kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan. Att få stå bredvid dessa gigantiska sköldpaddor och till och med få klappa och mata dem var helt fantastiskt.

När vi landsteg på ön såg vi genast flera stora sköldpaddor som gick omkring fritt på ön.  Barnen var helt lyriska och började genast klappa och klia sköldpaddorna. Sköldpaddorna älskade att bli kliade på halsen och sträckte då extra mycket på sig och stod alldeles stilla. Slutar man att klappa dem och går iväg följer de gärna efter och vill bli mer kliade. Vi fick även gröna blad att mata sköldpaddorna med.

Curieuse with kids

Sköldpaddorna på Curieuse är flyttade från atollen Aldabra som är en av Seychellernas 115 öar. Jättesköldpaddan är en sårbar art som har fått en fristad här. Man skyddar äggen och sköldpaddsungarna och släpper dem fria efter 5 år, när de har större chans att överleva. På Curieuse Island lever omkring 300 jättesköldpaddor.

På denna ö växer även Coco de Mer palmen och här kan man gå en vandringsled runt ön. Detta gjorde vi dock inte eftersom vi precis kom ifrån Cousin Island där vi hade gått en 1.5 timmes vandring. 

Curieuse seychelles with kids

Curieuse Seychellerna med barn

Lunchbuffé

Lunchbuffén som ingick i vår dagsutflykt dukades vackert upp vid några bord och bänkar. Kocken grillade kyckling och fisk på plats och det dukades även upp ris, grönsaker och frukt som de hade haft med på båten. Mycket god lunch!

Curieuse lunch

Bedier and sons lunch

Bedier and sons lunch

Ta sig till Curieuse Island

Från Praslin tar det ca 30 min med båt till Curieuse Island. Det är enkelt att ta sig till ön då flera charterbåtar åker dit. Vi bokade vår utflykt med Bedier & Sons charter och tyckte de var ett väldigt bra, seriöst bolag. I denna dagsutflykt ingick en egen båt med kapten och kock, ett besök på ön Cousin Island, ett besök och lunchbuffé på Curieuse Island och snorkling vid St. Pierre Island. Att boka en privat tur kostade nästan lika mycket för oss som att boka en grupputflykt tillsammans med flera andra.

Boat charter Praslin

Att tänka på vid besök på Curieuse Island

På Curieuse Island fanns inga myggor när vi var där, och det verkar heller inte vara vanligt med mygg på denna ö, så myggmedel behövs inte. Ta med mycket dricksvatten och solkräm, här finns inget att köpa. Ska du gå runt och upptäcka ön är det bra med vandringssandaler, alltså inte flipflop.

Du är alltid välkommen att ställa frågor till mig om du undrar något 😀

Läs gärna om vårt spännande besök på Cousin Island som också ingick i denna dagsutflykt.

Våra äventyr på Praslin kan du läsa om här: Praslin – Se och göra på Seychellernas frodiga ö

Läs om Mahe i mitt inlägg Mahé – Min guide till de bästa ställena på Seychellernas huvudö

Om den vackra lilla ön La Digue kan du läsa om här: La Digue

Comments are closed.