Våra barn levde sig totalt in i detta häftiga Vilda Västern-äventyr. Bärandes både cowboyhatt och pickadoll sprang de runt och jagade bovar. High Chaparral är dock inte bara för skjutglada barn, även vi vuxna hade en härlig dag i denna vackra och välordnade nöjespark. Vi blev mycket imponerade av skådespelarna, showerna och de fina byggnaderna i vilda västern stil.

Besök vilda västern-butiken på High Chaparral

Det första vi gjorde när vi anlände till parken var att köpa cowboy-attiraljer till barnen i en av butikerna. Här finns allt möjligt man kan behöva för att känna sig som en riktig cowboy eller indian, och priserna är inte speciellt höga. Vid entrén finns även en annan butik som tillhandahåller autentiska och kvalitativa västern-prylar och handsydda kläder till både vuxna och barn. Priset är naturligtvis högre i denna butik, men ändå roligt att gå runt och titta på alla spännande grejer. Faktum är att vi såg många vuxna som hade klätt sig tidstypiskt och tanken slog faktiskt mig och John också, men vi skippade det denna gång.

Utforska High Chaparral

När barnen var kittade och klara var det dags att utforska parken… och vilken park! Vi blev förvånade över hur stor parken är, och vi blev väldigt imponerade över den vackra identiska vilda västern miljö som råder här. 

Old Mexico

Här fick barnen en fäktningslektion av självaste Zorro. Missa inte den fängslande Zorro-showen som bland annat utspelar sig uppe på hustaken.

Träffa Zorro Sverige

High Chaparral cowboys

Indianbyn

Vi besökte High Chaparral i början av september och då var det inte jättemycket aktivitet i Indianbyn eftersom det var lågsäsong. Tydligen händer det mycket spännande här under högsäsong. Barnen fick i alla fall indianmålning på handen, kasta hästsko och kika på tipi-tälten. För våra barn var det fullt tillräckligt.

Indianby Sverige

Tågresan

Det är nästan ett måste att åka den rafflande tågresan genom parken och få vara med om ett tågrån. Det kostar extra (50 kr/pers, sommaren 2019)  men vi tyckte helt klart det var värt det. Barnen var överförtjusta i allt spännande som hände på tåget, och det är en speciell känsla att få åka efter ett riktigt ånglok.

High Chaparral lok

Ånglok i Sverige

Showerna på High Chaparral

En show man absolut inte får missa är Wild West Stunt Show. En show i absolut världsklass! Andra shower är:  Lucky Luke show tillsammans med det roliga gänget Bröderna Dalton. Amerikaresan som handlar om ett svenskt par som emigrerar till Amerika och med ord, sång och musik berättar om utvandringen. Spännande Zorro show som utspelar sig i Old Mexico. Indian showen såg vi inte då den endast hålls under högsäsong. Showen ska visa indianernas gamla seder, kultur och traditioner med rituella sånger och danser i autentiska kläder och utsmyckningar. Alla shower ingår i entrépriset.

Stunt show i Sverige

Lucky Luke i Sverige

Matställen och fika på High Chaparral

Det finns flera matställen att välja på i parken. Vi åt på restaurang River City First Saloon eftersom det var det närmaste matstället när hungern infann sig. Helt ok fish n´chips. Fikat intog vi på mysiga Arbuckles Coffee Shop som serverade gott kaffe och supergoda chocolate chip cookies.

Pool i parken

Ouppvärmd utomhuspool, omklädningsrum, dusch och toalett finns i parken. Poolen var dock inte öppen när vi var där i september. 

Bra att veta

  • Ta med öronproppar eller hörselskydd till småbarn och till dig själv om du är känslig för höga ljud. (Knallpulverpistolerna går varma inne i parken)
  • Parken är numera kontantfri. 
  • Skrindor finns att hyra vid entrén.
  • Det finns picknickbord för er som vill ta med egen mat.
  • Det går att ta sig fram i princip överallt i parken med rullstol
  • Stor parkering finns i anslutning till entrén och kostar 20 kr per timme och 60 kr för en hel dag (06.00–24.00)
  • Parkeringen är gratis för gäster som bor i stugor och på Wild West Inn

Hjulångare i Sverige

High Chaparral nöjespark tips

Vi tillbringade en heldag på High Chaparral men vi förstår de som stannar 2 dagar. Här finns massor att hitta på för barnen! Fantastiskt att vi här i Sverige kan få uppleva ett riktigt vilda västern-äventyr!

Fråga mig gärna om ni undrar över något. Här hittar ni länk till parkens hemsida.

Är du intresserad av mer utflykter i Sverige?

Kolmårdens djurpark – mer än bara en djurpark

Barnens Hus i Tidaholm 

Sagolandet Tomteland – Vilket ställe!

Comments are closed.