Reseblogg för barnfamiljer – OtterMonkey

OtterMonkey är en reseblogg riktad till dig som reser med barn. Även ni som reser utan barn kan förhoppningsvis finna användbar information här. 

Varför har jag döpt resebloggen till OtterMonkey?

Otter betyder Utter på engelska och Monkey betyder Apa. OtterMonkey valde jag på grund av att det är få andra djur som är så lekfulla och upptäcktslystna som Uttern och Apan. Uttern som älskar vatten och snö, att åka rutschkana, brottas och leka med maten. Apan som jag associerar till djungel, klättring, bus och roliga påhitt. Jag kan verkligen känna igen våra egna barn i de här djuren.

Välkommen att ta del av mitt innehåll där vi skapar upplevelser tillsammans med våra UtterApor 🙂

Bakgrunden till skapandet av en reseblogg

Mitt namn är Emilie Cannerborg och jag är född 1983. Redan på 80-talet klippte och klistrade jag ihop mina egna resemagasin med bilder på exotiska resmål. Det var något speciellt med att få upptäcka och uppleva nya spännande platser. Oavsett om det var att följa med pappa på roadtrip på mc eller med hela familjen att tälta i ett regnigt England, så ville jag alltid följa med på äventyr. Troligtvis ville jag inte missa någonting och min hunger på upplevelser har följt med hela mitt liv.

Intressanta resmål runt om i världen

Jag har mina föräldrar att tacka för att tidigt få uppleva spännande resmål runt om i världen. När vi sitter och pratar om våra gamla minnen undrar både jag och mina föräldrar hur vi hamnade på vissa platser. Att som 6-åring titta upp mitt i natten halvsovandes från ett bagage i en minibuss när en man med kalasjnikov kikade in med sin ficklampa. Detta var år 1989 på en spontanresa från Bulgarien till Istanbul i Turkiet när mina föräldrar tyckte chartervistelsen i Sunny Beach blev för långtråkig. Jag och min syster fick sova i bagaget på fordonet under en 8 timmars skakig bilfärd på dåliga vägar, där vi både fick muta gränsvakter och blev jagade av vilda hundar när vi passerade avlägsna byar under natten.

Andra spännande resor var besök i Ryssland direkt efter Sovjetunionens fall, backpacking i Indonesien som 17-åring, exempelvis Bali som inte hade många turister på den tiden. 10 resor till Florida och sammanlagt över ett år bosatt i Indien. Utöver detta även många resor till europeiska länder, Sydamerika och Karibien.

Privilegium att få resa med barn

Resan handlar inte bara om nöje. Jag har socionomexamen och har läst en del barnpsykologi och för mig handlar resandet med barn även om att stimulera dem i sin utveckling och exempelvis utveckla förmågan till empati och tålamod. Det skapar även minnen för livet och stärker det viktiga familjebandet.

Min familj

Min familj syns naturligtvis här i min reseblogg och består av min man John och våra tre barn, Wilhelm, Hjalmar och Judith.

Reseblogg barnfamilj

Wilhelm 9 år, är en klok och snäll kille. Hans intressen är fiske och att uppleva nya länder och kulturer. Han gillar teknik och att veta hur saker och ting fungerar. Han är en ordentlig storebror som gärna tar hand om sina småsyskon.

Swedish travel blog

Hjalmar 7 år, älskar djur och insekter. Hans intressen är fiske och att spexa och sjunga. Hjalmar är glad och positiv och han har ett härligt smittsamt skratt.

Reseblogg barnJudith 4 år är vårt lilla busfrö med stor vilja. Hon är väldigt modig och våghalsig och gör precis som hennes storebröder gör. Hon har stor humor och älskar att skojas.

Reseblogg barnfamilj

John, min käre make, kommer från Lainio i norraste Norrland, vilket kan förklara hans lugna och stabila personlighet. Han är väldigt social med ett stort, varmt hjärta. Resor, jakt och fiske är hans stora passioner.

OtterMonkey´s vision

Efter många års föräldraledighet med våra 3 barn vill jag nu skapa en reseblogg dit ressugna föräldrar kan finna, inte bara inspiration, utan även goda råd och smarta tips som kan underlätta och förenkla resandet med barn.

Med denna reseblogg vill jag hjälpa er att uppleva, stort som smått, utomlands eller i Sverige. Det är planerandet, att se fram emot det, och att genomföra det tillsammans som är det viktiga. Hoppas jag kan inspirera dig med nya spännande resmål 😀

Kontakta mig gärna för frågor eller för ev. samarbeten Emilie Cannerborg