Mauritius botaniska trädgård Pamplemousses Botanical Garden är ett drömresmål för många av världens naturforskare. Här finns en enorm variation av tropiska växter, varav många endast finns att beskåda just på Mauritius. Du hittar bland annat medicinalväxter och 85 olika sorters palmer här, varav en som endast blommar vart fyrtionde till sextionde år.

Lagom utflykt för barnen

Parken är stor, så ska man se hela bör man tillbringa ett par timmar här. Mycket finns att se. Barnen gillade de vackra vattendragen där det simmade orangea fiskar. Vi kände att det var skönt att bara komma ut i naturen och beskåda Mauritius fantastiska grönska.

Pamplemousses Botanical garden med barn

Mauritius med barn Pamplemousses Botanical Garden

Här finns gigantiska näckrosblad och vackra små sjöar med lotusblommor. Barnen var också fascinerade över några supertaggiga trädstammar som vi fick syn på.

Mauritius med barn

Pamplemousses botanical garden
Lotusblommor

I parken finns också jättesköldpaddor. Dock tycker vi det är sorgligt att se dessa fina djur i inhägnad. Annars tycker vi det är en fin park som är värt ett besök om man är på Mauritius. Det kostar ca 80 kronor att gå in men är gratis för barn under 5 år. Betalar du lite extra så får du tillgång till en guide. Det finns även möjlighet att åka runt i parken för besökare med begränsad rörlighet.

pamplemousses botanical garden med barn
En sagolik trädstam
Mauritius med barn
Det var en varm dag i parken så barnen fick gå utan t-shirt, men de är insmorda med solskyddskräm spf 50

 Historia – Pamplemousses Botanical Garden

Den botaniska trädgården uppfördes 1767, då som privat trädgård åt en fransk guvernör, vars bostadshus också kan beskådas här. Långt senare har olika stora namn fått äran att plantera träd i parken, bland dem Indira Gandhi och Nelson Mandela.

Vill du veta mer om parken eller har frågor till mig så kommentera eller maila gärna. 🙂

Fler favoritutflykter på Mauritius tipsar jag om här Utflykter på Mauritius med barn

På parkens hemsida kan du läsa mer den botaniska trädgården

Comments are closed.