Att resa med barn

Här under titeln Restips kan ni hitta information som underlättar resandet med barn. Det är en fantastisk förmån att få resa med barn och visa dem världen. Det är även otroligt utvecklande för barnet att få vara med om en resa, både kortresor för lite miljöombyte, och långresor med allt vad det innebär.

Även om barnet är litet och kanske inte kommer ihåg själva resan eller utflykten senare i livet, utvecklas de otroligt mycket genom att få vara med om så många annorlunda upplevelser.

Barnet får uppleva en annan natur, kanske en ny kultur, möta motgångar, träffa olika människor, smaka på ny mat, o.s.v. Barnet får öva sig på att vara tålmodig och öppna mot andra människor, vilket ofta gör dem lugnare och tryggare i sig själva. 

Med min sida OtterMonkey vill jag ge er råd och vägledning för att förenkla resandet med barn. Jag har bland annat skrivit ingående information om hur man kan underlätta flygresan i min artikel Flyga med barn.

Vad ni ska tänka på när det gäller mat på resan har jag skrivit om i artikeln Barn och mat på resan.

Tips och råd om packning har jag skrivit om i dessa artiklar beroende på om ni ska till ett varmt resmål eller vinterresmål.
Packlista Sol- och badsemester
Packlista Skidsemester

Sen är det alltid bra att vara förberedd om någon i sällskapet skulle bli sjuk under resan. Jag har skrivit information om detta i min artikel Sjuk under resan.

Vidare vill jag gärna inspirera er med roliga och spännande resmål som passar barnfamiljer. Ni hittar resmålen i menyn indelat på Resmål i Sverige och Resor utomlands.

Jag kommer hela tiden att utveckla sidan OtterMonkey, och fylla på med nya intressanta resmål.

Hör gärna av dig om du undrar över något. Trevlig läsning! 🙂

Familjesemester i Spanien
Hjalmar undersöker hur apelsiner och citroner växer
Pimpelfiske med barn
Wilhelm och Hjalmar är på pimpeltävling i Kuoksu i norra Sverige
barn på Mauritius
Judith bekantar sig med hotellpersonalen på Mauritius