På väg upp till Stockholm passade vi på att besöka det stora, spännande experimenthuset Tom Tits Experiment. På fyra våningsplan och i parken utanför finns experiment som gillas av alla, oavsett ålder. Alla experiment provar man själv och det allra mesta kan alla göra.

Våra barn var helt lyriska när de kom dit och sprang runt och ville prova allt samtidigt. Parken utanför är öppen maj-september så den var inte öppen när vi var där, men vi spenderade ändå en halv dag inne i experimenthuset då det fanns så mycket att uppleva bara där.

tom tits experiment med barn
Här kan man gissa de olika lukterna i flaskorna. Lyfter man på träbrickan finns text och bild på vad det är som luktar.
tom tits experiment
Roligt att se sig själv på en stor skärm där färg och mönster ändras allt eftersom.
experimenthus med små barn
Det fanns massor att se och upptäcka även för Judith som är 2 år. John får känna på hur det är att vara gravid i 7:e månaden. Han blev väldigt förvånad över tyngden.
Spännande vattenlek

tom tits experiment

experimenthus med små barn
En av Judiths favoritupplevelser här var att få sitta i en lastbilshytt
Tom tits experiment
Vad leder elektricitet? Plast? Trä? Metall?

Massor att göra på Tom Tits Experiment

Det finns såå mycket mer att upptäcka på Tom Tits Experiment, men jag vill ju inte avslöja allt 🙂 Varje dag hålls också experimentshower och såpbubbelshower. En halv- eller heldag kan man absolut spendera här. Hela familjen uppskattade verkligen experimenthuset och barnen ville helst stanna kvar några timmar till. Här finns också en restaurang med lunchbuffé och ett café med exempelvis smörgåsar, sallad, korv och fika.

Vi besökte Tom Tits Experiment en söndag när det var få besökare där. Jag tycker ofta att söndagar är bra att besöka liknande ställen då det ofta är färre besökare än på lördagar.

Fråga mig gärna om du undrar över något 🙂

Besök Tom Tits hemsida för mer information.

Är du intresserad av fler barnaktiviteter i Sverige. Läs gärna nedanstående artiklar:

Sagolandet Tomteland, Vilket ställe!

Kolmårdens djurpark, mer än bara en djurpark

Comments are closed.