Under vår roadtrip upp genom Sverige ville vi gärna köra genom Dalarna då det är något speciellt med detta sagolikt vackra landskap och de charmiga små röda stugorna. För att få så mycket dalakänsla som möjligt under de få dagar vi besökte Dalarna valde vi att bo på Green Hotel i den lilla byn Tällberg. 

Green Hotel i Dalarna recension

Redan vid ankomst kände vi att hotellet var något utöver det vanliga. Green Hotel ligger på en sluttning ner mot sjön Siljan med milsvid utsikt över sjön. Detta stora timrade hus uppfördes år 1917 och byggdes sedan ut och har nu vuxit till Tällbergs största hotell- och konferensanläggning. Trots de storslagna orden är hotellet gemytligt och familjärt och här bjuds vi på riktig genuin dalakänsla precis som vi var ute efter.

Green Hotel i Dalarna recension

Den vänliga personalen bär folkdräkt vilket förhöjer den unika upplevelsen.

Aktiviteter på Green Hotel

Green Hotel i Dalarna har mycket att erbjuda för alla. De har både utegym och innegym. Eftersom vi gillar att spela tennis var vi så glada att hotellet har egna tennisbanor där vi och barnen kunde spela. Det var även mysigt att bara ta en promenad på hotellets fina område, låta barnen springa av sig på de stora ytorna kring hotellet, leka i den lilla lekparken eller ta ett dopp i utepoolen. Vädret var tyvärr lite i kyligaste laget för ett utebad, till barnens besvikelse. Besvikelsen var dock kortvarig då barnen fick reda på att det även fanns en inomhuspool.

Green Hotel I Dalarna tennis

Green hotel i Dalarna pool

Green Hotel har en härlig inomhuspool, bastu och relax där vi tillbringade många timmar. Här njöt vi av poolen, de vackra väggdekorationerna och den fantastiska utsikten över Siljan. På denna våning finner man även sällskapsspel, barnböcker och dart.

Green hotel I Dalarna pool

green hotel med barn

Maten på Green Hotel i Dalarna

Maten på hotellet är utsökt och tillsammans med den storslagna utsikten blir upplevelsen verkligt unik. Jag och John fick råraka med löjrom till förrätt, lammfilé med stekt potatis och väldigt god brunsås till huvudrätt, och mörk chokladkaka med grädde till efterrätt. Barnen fick också 3-rätters men mer barnanpassat, vilket var väldigt omtyckt. Vi var mycket nöjda med maten, vinet och servicen.

Green Hotel recension

Green Hotel i Dalarna

Även frukosten var toppen! Här fanns allt man kunde önska sig vid en hotellfrukost. Olika sorters bröd som de bakar själva, fina pålägg, olika musli-varianter, goda juicer och mycket mer. Barnens favorit var naturligtvis våfflorna som man gräddade själv.

Rummen på Green Hotel

Green Hotel erbjuder många olika sorters rum, många med utsikt över Siljan. Vi njöt av vårt fantastiska rum med bubbelbad, ångbastu och den bedårande utsikten. Öppna spisen var en väldigt uppskattad detalj och är förstås väldigt mysigt att ha tänt under den kalla årstiden och gav oss fröjd för ögat nu under sommarperioden. Vi hade gott om plats i vårt rum med dubbelsäng för mig och John, en skön bäddsoffa till pojkarna och en barnsäng till Judith.

Green Hotel i Dalarna

Green Hotel familjerum

Vi är så glada att vi valde att bo på Green Hotel som verkligen bjöd på mysig dalakänsla, fantastisk mat och dryck och många roliga aktiviteter för såväl vuxna som barn. Nästa gång får vi tajma in midsommarfirande på Green Hotel som är en av deras specialiteter.

Här kommer några stämningsbilder från hotellet och dess omgivning:

Green Hotel i Dalarna

Green Hotel i Dalarna

Green Hotel I Dalarna

Dalarna hotell recension

Greenhotell recension

greenhotel med barn

Besök Green Hotels hemsida för mer information

Förslag på aktiviteter i Dalarna

Sagolandet Tomteland
Överträffade våra förväntningar! Riktigt fin park med många olika sagofigurer, det är inte bara tomten som finns där. Vi hade en spännande och rolig heldag i parken och barnen pratar redan om att åka dit igen. Läs gärna min Artikel om Sagolandet Tomteland.

Leksand Sommarland
I parken finns ett stort vattenland, aktiviteter för alla åldrar, karuseller, motoraktiviteter och mycket mer.

Falu koppargruva
Följ med på en guidad tur tillbaka i tiden, genom vindlande gångar och mäktiga salar, ner i Falu Gruva.  Alla gruvturer passar för barn från tre år och uppåt.

Nils Olsson Dalahästar
Gå runt i fabriken och se alla steg från träbit till färdig häst. Här finns även möjligheten att måla sin egen häst.

Carl Larsson Gården
Troligtvis mest intressant för oss vuxna men mysigt att se denna vackra gård som är en ikon inom svensk heminredning.

Zornmuseet och Zorngården
Zorngården, byggd och inredd av Anders Zorn och hans hustru Emma vid tiden kring förra sekelskiftet. Intill Zorngården ligger Zornmuseet med ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

Comments are closed.