Dalarna! Det är något speciellt med detta sagolikt vackra landskap och de charmiga små röda stugorna. För att få så mycket dalakänsla som möjligt under de dagar vi besökte Dalarna valde vi att bo på Green Hotel i den lilla byn Tällberg. 

Green Hotel i Dalarna recension

Green Hotel ligger på en sluttning ner mot sjön Siljan med milsvid utsikt över sjön. Hotellet är gemytligt och familjärt och här bjuds vi på genuin dalakänsla, precis som vi var ute efter.

greenhotel i Dalarna
Personalen är mycket vänlig och serviceminded på Green Hotel

Aktiviteter på Green Hotel

Green Hotel i Dalarna har mycket att erbjuda för alla. De har både utegym och innegym. Eftersom vi gillar att spela tennis var vi så glada att hotellet har egna tennisbanor där vi och barnen kunde spela. Det är även mysigt att bara ta en promenad på hotellets fina område, låta barnen springa av sig på de stora ytorna, leka i den lilla lekparken eller ta ett dopp i utepoolen.

Green Hotel I Dalarna tennis

Green hotel i Dalarna pool

Green Hotel har även en härlig inomhuspool, bastu och relax där vi tillbringade många timmar. Här njöt vi av poolen, de vackra väggdekorationerna och den fantastiska utsikten över Siljan. På denna våning finner man även sällskapsspel, barnböcker, dart och pingisbord.

Green hotel I Dalarna pool

green hotel med barn

Maten på Green Hotel i Dalarna

Maten på hotellet är utsökt och tillsammans med den storslagna utsikten blir upplevelsen verkligt unik. Jag och John fick råraka med löjrom till förrätt, lammfilé med stekt potatis och väldigt god brunsås till huvudrätt, och mörk chokladkaka med grädde till efterrätt. Barnen fick också 3-rätters men mer barnanpassat, vilket var väldigt omtyckt. Vi var mycket nöjda med maten, vinet och servicen.

Green Hotel recension

Frukost med utsikt över Siljan på Green Hotel

Även frukosten var toppen! Här finns allt man kan önska sig vid en hotellfrukost. Olika sorters bröd som de bakar själva, fina pålägg, olika musli-varianter, goda juicer och mycket mer. Barnens favorit var naturligtvis våfflorna som man gräddade själv.

Rummen på Green Hotel

Green Hotel erbjuder många olika sorters rum, flera med utsikt över Siljan. Vi njöt av vårt fantastiska rum med bubbelbad, ångbastu och den bedårande utsikten. Öppna spisen var en väldigt uppskattad detalj och är förstås väldigt mysigt att ha tänd under den kalla årstiden, och gav oss fröjd för ögat nu under sommarperioden. Vi hade gott om plats i vårt rum, med dubbelsäng åt mig och John, en skön bäddsoffa till pojkarna och en barnsäng till Judith.

greenhotel dalarna

Green Hotel familjerum

Vacker solnedgång från Green Hotel i Dalarna Sverige

Vi är så glada att vi valde att bo på Green Hotel som verkligen bjöd på mysig dalakänsla, fantastisk mat och dryck och många roliga aktiviteter för såväl vuxna som barn. Nästa gång får vi tajma in midsommarfirande på Green Hotel som är en av deras specialiteter.

Fler bilder från hotellet och dess omgivning:

Vacker utsikt över Siljan och Greengården i Dalarna

Green Hotel i Dalarna

Barnvänligt på Green Hotel i Dalarna Sverige

Greenhotell recension

Röda stugor i Dalarna på Green Hotel

Familjevänligt hotell i Dalarna med pool

Kasta pil Green Hotel i Dalarna

Pingis Green Hotel i Dalarna

Besök Green Hotels hemsida för mer information

Förslag på aktiviteter i Dalarna

Sagolandet Tomteland
Överträffade våra förväntningar! Väldigt fin park med många spännande, vackra och roliga sagoväsen. Även tomten och tomtemor är där såklart. Främst för barn upp till 10 år men jag och min man tyckte också det var mycket sevärt. Barnen pratar redan om att åka dit igen. Läs gärna min Artikel om Sagolandet Tomteland.

Leksand Sommarland
I parken finns ett stort vattenland, aktiviteter för alla åldrar, karuseller, motoraktiviteter och mycket mer.

Falu koppargruva
Följ med på en guidad tur tillbaka i tiden, genom vindlande gångar och mäktiga salar, ner i Falu Gruva.  Alla gruvturer passar för barn från tre år och uppåt.

Nils Olsson Dalahästar
Gå runt i fabriken och se alla steg från träbit till färdig häst. Här finns även möjligheten att måla sin egen häst.

Carl Larsson Gården
Troligtvis mest intressant för oss vuxna men mysigt att se denna vackra gård som är en ikon inom svensk heminredning.

Zornmuseet och Zorngården
Zorngården, byggd och inredd av Anders Zorn och hans hustru Emma vid tiden kring förra sekelskiftet. Intill Zorngården ligger Zornmuseet med ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

Comments are closed.