The Ravenala Attitude Hotel

The Ravenala Attitude ligger fint vid stranden söder om Grand Baie på öns nordvästra sida. En känsla av lugn och harmoni infinner sig direkt när vi anländer till hotellet. Man kan inte tro att hotellet inrymmer 272 rum, 10 restauranger, stora poolområden, två tennisbanor och gym. På grund av det stora, välplanerade området och den vackra arkitekturen, känns det väldigt mysigt och personligt här. Hotellet delas av med fina grönområden och den tropiska atmosfären förgylls av papegojornas vackra läten .

barn på Mauritius
Receptionsdelen
Barn på Mauritius
Det finns många härliga ytor på hotellet. Här är loungen vid receptionen.

Vackra rum med gott om plats

Vi bodde i ett familjerum på 72 kvm där barnen sov i en del av rummet och jag och min man i andra delen. Spjälsäng hade vi förbokat till Judith.

Rummen är fräscha och fina, modernt inrett med härliga neutrala färger. Badrummet har två handfat, en dusch och ett badkar, vilket gör att alla får plats och kan göra flera saker samtidigt. Vårt rum låg i suterräng vilket gjorde att entren till vårt rum låg på markplan vilket är optimalt om du har barnvagn eller på annat sätt har svårt att gå i trappor. På andra hållet hade vi en stor, härlig balkong ut mot trädgården. Wifi finns att tillgå på hela hotellområdet.

kids Ravenala Attitude
Utsikt från vår balkong
family room Ravenala Attitude
Dubbelsängen
Familyroom Ravenala Attitude
Barnens del i rummet. Här finns två enkelsängar.

Maten på hotellet

Mauritius är känt för sin fantastiska matkonst. Här äter man en blandning av indiskt, franskt,  kinesiskt, japanskt och kreolsk mat.

Barn på Mauritius Kocken lagar kreolsk mat

Det finns 10 restauranger på hotellet, men 3 av dem är barnfria. Här gäller “dine around”-koncept där ni kan välja att äta på vilken restaurang ni vill. Det kan dock vara bra att förboka restaurangerna en vecka framåt vid ankomst till hotellet så att ni säkert får prova alla restauranger. Boka gör ni smidigt vid ett särskilt ställe vid restaurangområdet.

Restaurangerna på hotellet skiljer sig åt, t.ex. har A Tavola italiensk mat, Kot Nou har mauritisk mat, Madame Ming asiatisk mat. Våra barn gillade hamburgarna på The Bistro som även serverar sallader. På stranden ligger Beach BBQ som serverar buffé. Här kan ni ta med spade och hink så barnen kan sitta i sanden bredvid bordet och leka efter maten medans ni vuxna äter klart.

Kockar lagar mat i strandrestaurangen
Den härliga strandrestaurangen Beach BBQ
barn på Ravenala Attitude
Vackra kvällar vid BBQ restaurangen
Ravenala Attitude med barn
Madame Ming bjuder på asiatisk mat.

Har ni all inclusive ingår förrätt, huvudrätt och efterrätt på alla restauranger på hotellet, så det finns alltid något gott som barnen kan äta. Frukostbuffén åt vi på huvudrestaurangen Mosaik där man kan välja på frukostar från världens alla hörn. Favoriterna för våra barn var müsli med mjölk, pannkakor med Nutella, omelett som personalen stekte på plats med valfria ingredienser i, och den fina frukten.

På eftermiddagarna serveras te, kaffe, juice och pannkakor i en av loungerna. Barnen älskade pannkakorna och de olika toppingarna man kunde ha på. Vattenflaskor hämtar ni ut gratis på hotellet. Vid dagsutflykt kan ni hämta ut flera flaskor samtidigt och dagen innan kan man också beställa picknick kostnadsfritt att ta med på utflykten.

Barnen äter pannkakor på Ravenala Attitude
Pannkaksbuffé är toppen som mellanmål.
barndrinkar Ravenala Attitude
Här bjuds det på läskande goda, alkoholfria drinkar

Poolområdet

The Ravenala Attitude har ett fantastiskt poolområde där barnen har sin egen pool och vuxna sin. Självklart kan man röra sig fritt mellan dessa områden, som ligger precis bredvid varandra. Barnpoolen är stor och grund med ett djup på 40 cm. En del av poolen skuggas av ett segel som skyddar mot solens starka strålar. Judith älskade att sitta i pooltrappan och hälla med sin kanna och sin hink. Wilhelm och Hjalmar hade en liten boll de kastade till varandra eller lekte med sin uppblåsbara delfin som vi hade köpt i shoppen på hotellet.

Det finns gott om solsängar att sträcka ut sig på, och runt om poolen växer palmträd. Judith sov ibland sin lunchlur i sin paraplyvagn under de vajande palmerna. Ställ dock inte vagnen under en palm med kokosnötter med risk att en nöt trillar ner.

barnpool ravenala attitude hotel
Stor, härlig barnpool
barn på Mauritius Ravenala Attitude
Wilhelm njuter vid poolen

barn på Mauritius Ravenala attitude hotel

barn på Mauritius Ravenala attitude
I vuxenpoolen får även barn vara. Här finns en stor trappa att sitta i.

Hotellstranden

Stranden ligger i anslutning till hotellet så här kan man gå barfota till stranden om man vill. Vattnet kan ibland vara något grumligt här men otroligt varmt och skönt. Här kan barnen bada hur länge som helst, men passa på att ta en glasspaus i värmen. Man kan helt klart spendera några timmar i skuggan på en solstol medan barnen gräver i sanden. Dock älskar jag att gå längst stranden tillsammans med barnen och leta fina snäckor och annat spännande som spolats iland. Här behöver ni dock badskor för korallerna och snäckorna är oerhört vassa.

Hotellet har en liten bungalow på stranden där ni kan boka snorkelutflykter, tur med glasbottenbåt, kajaker, trampbåtar och paddleboards. Detta är gratis om du har all inclusive. Vi gjorde en tur med glasbottenbåt vilket barnen tyckte var väldigt spännande. Vi såg fiskar och koraller. Jag, Wilhelm och Hjalmar åkte också ut på en delfinsafari när vi hörde någon berätta att delfiner lekte i en bukt längre bort. Tyvärr hade delfinerna försvunnit när vi kom dit. Flytvästar finns att låna på stranden men vi hade med oss barnens egna flytvästar hemifrån.

barnvänlig strand Mauritius Ravenala Attitude Hotel
Hotellstranden
barnvänligt Mauritius
Hjalmar letar snäckor
children Mauritius
Varje kväll kunde vi beskåda solnedgången från stranden
barnvänligt Mauritius
Leta snäckor och titta på solnedgången – det kan inte bli bättre.

Hotellet har en liten bungalow på stranden där ni kan boka snorkelutflykter, tur med glasbottenbåt, kajaker, trampbåtar och paddleboards. Detta är gratis om du har all inclusive. Vi gjorde en tur med glasbottenbåt vilket barnen tyckte var väldigt spännande. Vi såg fiskar och koraller. Jag, Wilhelm och Hjalmar åkte också ut på en delfinsafari när vi hörde någon berätta att delfiner lekte i en bukt längre bort. Tyvärr hade delfinerna försvunnit när vi kom dit. Flytvästar finns att låna på stranden men vi hade med oss barnens egna flytvästar hemifrån.

barnvänligt Mauritius
Judith bokar vattenaktiviteter på stranden

Bamse – Blue Star Hotell

Eftersom The Ravenala Attitude är ett Blue Star hotell hälsade Bamse på några gånger i veckan till barnens stora förtjusning. Under vår vistelse hann vi också rocka loss på Bamsediscot några gånger.

Den skandinaviska TUI-personalen anordnar också lekar i poolen varje vardag, vilket är ett roligt sätt för barnen att lära känna andra barn på hotellet.

Bamse Mauritius barn
Kramkalas efter bamsediscot

Barnklubben

På hotellet finns en internationell barnklubb som anordnar roliga aktiviteter för barnen under hela dagen. Bland annat har de krabbjakt på stranden på kvällen med ficklampor. Våra barn provade inte barnklubben men ibland lekte vi i deras inhägnad där vi sparkade lite boll.

Shoppen på hotellet

På hotellet finns en liten shop där man kan köpa kläder och badkläder för både vuxna och barn, sandleksaker, uppblåsbara poolleksaker, solhattar, souvenirer, m.m.

Dagsutflykt till andra Attitude-hotell på ön

Bor ni och har all inclusive på ett Attitude-hotell på ön får ni göra en dagsutflykt till ett annat hotell i koncernen. Be personalen om hjälp att kontakta det andra hotellet så de kan ta emot er när ni anländer. På Mauritius finns sju stycken av dessa hotell utspridda på ön.

Vi valde att besöka det lilla gemytliga boutique-hotellet Friday Attitude som ligger på östsidan av ön. Taxiresan står man för själv, men lunchen på hotellet ni besöker ingår. Vi hade en härlig dag på det lilla mysiga hotellet Friday Attitude. God lunchbuffé, poolbad och bad på stranden som ligger i anslutning till hotellet. Personalen var otroligt vänlig och serviceminded trots att vi bara var på besök över dagen.

barnvänligt Mauritius
Mysig pool på hotellet Friday Attitude
barn på stranden i Mauritius
Den fantastiska stranden och havet utanför Friday Attitude
barn på Mauritius
Här tar vi oss en tupplur innan leken sätter igång igen. Toppen med uv-tält!

Hållbarhetstänk hos Attitude-kedjan

2014 startade hotellkedjan Green Attitude Foundation som jobbar med miljö och hållbarhet på ön. Bland annat arbetar de med att återplantera mangrove längst med kusten, stödjer projekt inom den marina floran och faunan, håller miljöutbildningar för sin personal, stödjer lokala hantverkare och musiker samt sponsrar olika kulturevenemang.

Vår uppfattning om hotellet

Väldigt barnvänligt hotell, faktiskt ett av de bästa hotellen vi bott på. Glad, serviceinriktad personal som ofta skojar med barnen. Fantastiskt poolområde för barnen där även skugga finns att tillgå. Maten är utsökt och vällagad, med stor variation. Hotellet är rent och fräsch då personalen är medvetna om vikten av hygieniskt tillagad mat. Barnen uppskattade såklart besöken av Bamse och bamsediscot som hölls några dagar i veckan. Helt klart ett toppenhotell som vi varmt kan rekommendera!

Har du några frågor om hotellet så får du gärna kommentera eller maila mig.

Är du intresserad av att veta mer om barnvänliga utflykter på Mauritius läs mer i min artikel Utflykter på Mauritius

Ravenala Attitudes hemsida