Ramsvik Camping är en trevlig camping på vackra västkusten, med toppenläge vid havet! Ramsvik erbjuder både stugor och campingplatser.  När vi checkade in möttes vi av en glad och trevlig tjej i receptionen. Här fick vi vår stugnyckel, områdeskarta och information om campingen. Kul med personal som är serviceminded!

Roligt att veta är att campingen har en egen solcellsanläggning, som innefattar solcellspaneler på restaurangens tak, receptionens tak och på de flesta tak i hela stugbyn. 618 solcellspaneler (1199 kvm) på hela 86 separata takytor ska göra Ramsvik Stugby & Camping självförsörjande på energi sett över helåret.

Aktiviteter på Ramsvik campingen

Ramsvik har en egen strand

Det är sällsynt med sandstränder i Bohuslän, men Ramsvik camping har en alldeles egen sandstrand. Stranden är fin och långgrund, perfekt för barnfamiljer!

Ramsvik camping sandstrand barn

Sandstrand Västkusten Ramsvik camping

Krabbfiske

På campingen finns en brygga just för krabbfiske. Ta med krabbfiske-utrustning (lina, klädnypa, bete t.ex. en räka, hink och ev. håv). Detta finns annars att köpa i butiken på campingen.

krabbfiske Ramsvik sandstrand

Lekpark på Ramsvik camping

Det finns en rolig klätterställning med rutschkanor och annat skoj. Här hittade Judith en kompis som hon lekte med under hela vistelsen.

Spelhall

Det finns en liten spelhall på campingen som vi dock inte testade.

Hyra båt på campingen

Vi hyrde en motorbåt och åkte ut en sväng i viken och fiskade. Så härlig känsla att komma ut på havet! Man kan även hyra trampbåt och kanot.

Fiske på västkusten med barn

Hyra båt västkusten

Vandring vid campingen

Ramsvikslandet ligger precis i anslutning till campingen. Barnen älskade att hoppa på klipporna och följa spännande små stigar. Fråga i receptionen om de olika lederna.

Barn klippor västkusten ramsvikslandet

Restaurangen

Måste erkänna att jag väntade mig en viss typ av standard på campingens restaurang. Men så god hamburgare har vi inte ätit på länge (Ramsviksburgare). Den vackra utsikt gör inte upplevelsen sämre.

Ramsviks restaurang havsutsikt

Vår stuga – en Sjöbodstuga med havsutsikt

Vår lilla stuga var en Sjöbodstuga med 5 bäddar och havsutsikt. Stugan låg längst ut mot havet med härlig utsikt över det glittrande vattnet. Stugan hade en liten veranda med utemöbler och ett tvättstreck där vi kunde hänga blöta badkläder.  I vår stuga fanns ett litet pentry med diskho, spis, micro och kyl. Det fanns även en toalett, men ingen dusch. Duscha får man göra i de offentliga duschutrymmena på campingen.

Var dock medveten om att stugorna är väldigt små, 10 kvm och med ett sovloft. På loftet finns en 80 cm bred madrass och en 120 cm bred madrass. På markplan finns en bäddsoffa som kan fällas ut till en 140 cm bred bädd. På dagen kan man packa ner sängkläderna i förvaringsutrymmet under bäddsoffan.

Ramsvik camping stugby recension

Utflykter från Ramsvik

Smögen – 15 min med bil ifrån campingen ligger Smögen. ”Smögenbryggan” är ju nuförtiden en rikskänd attraktion. På sommaren fylls Smögen av turister och båtar. Därför tyckte vi det var perfekt att besöka Smögen nu efter turistsäsongen. Flera av de små shopparna utmed Smögenbryggan hade rea när vi var där v. 33 och skulle sedan stänga för säsongen. Här åt vi gott på Skärets Café och Bistro.

Kungshamn – 17 min med bil ifrån Ramvik camping ligger Kungshamn. Här strosade vi i hamnen och avnjöt mycket god lunch och fika på Hamnbageriet.

Nordens Ark – 20 min ifrån campingen ligger Nordens Ark. Här arbetar man med populationsförstärkande åtgärder genom att sätta ut djur i naturen och genom att förbättra de miljöer där arterna lever. I Sverige har Nordens Ark ett nationellt ansvar för uppfödning och utplantering av bland annat vitryggig hackspett, fjällgås, grönfläckig padda och flera arter av skalbaggar och fjärilar.  Här får barn, ungdomar och vuxna lära sig om biologisk mångfald och hur alla kan ta ett ansvar för att bevara den för framtiden. Nordens Ark’s hemsida.

Den finns naturligtvis många fler spännande platser att besöka i närheten av Ramsvik.

Detta är inget sponsrat inlägg, utan mina egna tankar och åsikter. 

Comments are closed.