15 minuters bilfärd från Kolmårdens djurpark ligger detta fantastiska hotell som tidigare varit sommarresidens åt svenska kungligheter. Den lilla vägen upp till hotellet är klädd i grönska vilket nästan ger en känsla av att beträda en annan tidsepok. Där ligger vackra Villa Fridhem med dess bedårande park och slottsträdgård med utsikt över Bråviken.

Minst en gång varje år bor vi på Villa Fridhem. Denna gång bor vi på hotellet i samband med ett besök på Kolmårdens djurpark. Hotellet ger en extra guldkant på utflykten. Här har man verkligen tänkt till, för att familjer med barn ska känna sig välkomna.

Villa Fridhem med familjen

Rummen på Villa Fridhem

De flesta hotellrum på Villa Fridhem ligger i två moderna flyglar mitt emot huvudbyggnaden. Hotellflyglarna binds samman med den underbara pool- och relaxavdelningen, vilket är ett väldigt uppskattat inslag i vistelsen.

Vårt familjerum ligger på bottenvåningen med egen uteplats som vetter mot innergården. Detta gör det smidigt för barnen att lätt kunna springa ut och leka. I familjerummet finns en dubbelsäng och två sängskåp till barnen. Judith sover mellan mig och John i dubbelsängen. Naturligtvis finns här även ett fräscht badrum.

Utanför vårt rum ligger en härlig ute-lounge där vi sitter ner och tar något att dricka medan barnen leker i sandlådan bredvid oss. Återigen visar man här på att barn är mer än välkomna på hotellet och gör allt för att underlätta för familjen.

Villa Fridhem för barnfamiljer

Lekrum, pool och grönområde

Barnen spenderar gärna tid i det stora, fina lekrummet en våning upp från vårt familjerum. Här kan man spela sällskapsspel, rita, ligga i de mysiga sittpuffarna och läsa bok, leka i leksaksköket och mycket mer. Det finns även ett rum för lite äldre barn och vuxna där man kan spela biljard, fotbollsspel och dart.

Lekrummet på Villa Fridhem

Lekrum på Villa Fridhem

Hotellets vackra park och omgivningar inbjuder verkligen till lek och bus. Här spelar vi fotboll, krocket och badminton.

Utelek i parken vid Villa Fridhem

I parken finns även prinsessornas lilla vita lekstuga kvar med originalmöbler och den riktiga lilla järnspisen där prinsessorna stekte pannkakor tillsammans med sin barnflicka. I receptionen kan du be om nyckeln till den förtjusande fina lekstugan.

Prinsessornas lekstuga Villa Fridhem

Poolen är verkligen pricken över i:et. Här finns även badleksaker att låna och en trappa upp finns separat dam- och herrbastu.

Poolen på Villa Fridhem

Pool och relax på Villa Fridhem

Maten på Villa Fridhem

Här har man satsat på fina råvaror, allt smakar utsökt. Barnen äter en härlig barnbuffé som bland annat består av köttbullar, kyckling, pasta, potatis, pannkakor och många olika sorters grönsaker. Allt håller en hög kvalitet och känns verkligen hemlagat. Barnbuffén är gratis när vi vuxna äter på hotellet.

Den fantastiska frukostbuffén består av precis det som vi vill ha på hotellfrukostar och allt är av toppkvalitet. Till och med barnen äter mer än vad de brukar.

Barnbuffé på Villa Fridhem

Barnmat på Villa Fridhem

Här bor man mitt i historiens vingslag

Villa Fridhem byggdes år 1909 som sommarresidens till prins Carl och prinsessan Ingeborg. Varenda detalj på Villa Fridhem är noga utvalt. Här finns många härliga sällskapsytor att sitta ner vid, på väggarna hänger kungliga tavlor och överallt står vackra blombuketter. I hallen finns en stor öppen spis i grön Kolmårdsmarmor som används än idag. På entréplan ligger även matsalen som tidigare var prinsfamiljens matsal.

Villa Fridhem får då och då besök av vår kungafamilj. Prinsessan Estelle invigde den nya sviten som fick namnet Prinsessan Estelles svit.

Matsalen på Villa Fridhem
Den underbara matsalen har en vacker glasveranda med utsikt mot Bråviken

Barnfamilj på Villa Fridhem

Det lilla extra

Villa Fridhem är verkligen bekvämt och lyxigt för barnfamiljer. Överallt har man tänkt på barnen. I den vackra parken finns uteleksaker, vid poolen finns vattenleksaker, vid ute-loungen finns sandlådan med sandleksaker. Fina lek- och aktivitetsrum för såväl stora som små. Villa Fridhem är det optimala boendet för barnfamiljer som vill sätta extra guldkant på tillvaron. Hit återvänder vi snart igen, kanske till Villa Fridhems egna Halloween-firande på höstlovet.

Barn på Villa Fridhem

Villa Fridhem med barn

Tack och hejdå Villa Fridhem! Vi ses snart igen.

För mer information och bokning. Besök Villa Fridhems hemsida.

Här kan ni läsa mina tips om Kolmårdens djurpark. 

Comments are closed.