Stränderna på Mauritius är såklart något utöver det vanliga. Alla stränderna på ön är olika så för att hitta er favoritstrand bör ni hyra bil och utforska ön.

Le Morne Beach

Vi gjorde bland annat en utflykt till Le Morne stranden som ligger på en halvö på sydvästra delen av Mauritius. Stranden har fin, vit sand och vattnet är turkost och kristallklart. Stranden är lång och temperaturen i vattnet var 29 grader när vi var där i mars. 50 meter från stranden har man fin snorkling.

Ovanför stranden finns barrträd med långa barr att hitta skugga under. Här badar du precis bredvid Mauritius högsta berg Le Morne. Själva byn Le Morne ligger 15 minuters promenad från stranden. Det är en liten by med några få butiker och en restaurang. 

pappa och barn njuter i det turkosa vattnet
John och Judith njuter av det fantastiska vattnet på en av stränderna på Mauritius, Le Morne Beach

När vi var där så var vattnet perfekt för oss som har barn. Det kan dock blåsa upp ibland men det uppskattas såklart av vindsurfare.

strand på Mauritius med barn
Härliga Le Morne Beach

Flic n Flac

Eventuellt kan du kombinera Le Morne beach med Flic n Flac. Vi har inte varit i Flic n Flac själva men hört att det ska vara en fin, barnvänlig strand, faktiskt Mauritius längsta. Här har exploateringen kommit lite längre med restauranger, växlingskontor och souvenirbutiker. Det ska dock vara lugnare än i Grand Baie som är ännu mer exploaterat.

Ile Aux Cerf

På östra sidan av Mauritius, ca 20 minuter med båt från fastlandet ligger den lilla paradisön Ile Aux Cerf. Många tycker det är den vackraste ö de sett medan andra tycker den är för tok för exploaterad. Åker man hit ska man försöka ta sig en bit bort från där båtarna lägger till. Du kommer säkerligen att hitta en lugn strand där ni i princip kan vara ensamma och bada i det ljumma, kristallklara vattnet. Här är sanden kritvit och vattnet är långgrunt vilket är perfekt för barn. Ta dock med badskor då det kan finnas sjöborrar på vissa ställen. Är man äventyrlig av sig finns olika vattensporter att prova. När vi skulle åka ut till Ile Aux Cerf avrådde lokalbefolkningen oss att åka båt med våra små barn då det var ganska blåsigt den dagen.

Vill du ha fler tips på stränderna på Mauritius och andra utflykter på ön, läs gärna min artikel Familjevänliga utflykter på Mauritius

Comments are closed.