En gång per år brukar vi besöka Kolmårdens djurpark. Vi tycker den är en av de bästa djurparkerna vi varit på. I Kolmårdens djurpark finns såklart många spännande djur såsom elefanter, apor, tigrar, noshörningar och många, många fler. Bamses Värld ligger också i parken med roliga åkattraktioner för barnen. Vi brukar besöka djurparken under lågsäsong för att slippa köer och trängsel, då det ofta är många besökare i parken under sommarens semestermånader.

Linbanan Safari

När vi anländer till parken brukar vi gå direkt till den härliga linbanan Safari, då det inte hunnit bli så mycket kö där. Linbanan tar dig över olika djurhägn där man bland annat ser lejon, björnar, giraffer och zebror. Man får även en bedårande utsikt över Bråviken. Linbanan får man absolut inte missa när man besöker Kolmårdens djurpark.

Linbanan på Kolmårdens djurpark

Showerna vi aldrig missar

Kolmårdens djurpark erbjuder en mängd olika shower. En av våra favoriter är fågelshowen “Wings” där man bör sitta i mitten av läktaren för att få sig en överraskning flygande över huvudet.

Delfinshowen Life är fantastisk och verkligen i världsklass! Nu har Kolmården kommit ut med en ny delfinshow som heter Hope, vilket vi väntar med spänning på att se.

delfiner på Kolmårdens djurpark

 Bamses Värld

När vi tittat på alla djuren i parken brukar vi avsluta med Bamses värld. Här finns många roliga åkattraktioner som är gratis när man betalat inträde till Kolmårdens djurpark.

Här finns även Bamseteatern med shower ett flertal gånger per dag. Den nya teaterföreställningen som går nu heter “Bamse och den hemliga kistan”. Här kan ni även besöka Bamses hus. Bamses stad, Småköping ligger också här med café, restaurang, godisaffär och souveniraffär.

Bamses värld på Kolmårdens djurpark

Mini-hopp i Bamses Värld

Mat i parken

I parken finns en mängd olika mat- och fikaställen. Många familjer väljer även att ta med sig mat hemifrån. I området utanför delfinariet ligger ett flertal restauranger. Här gillar vi att äta fish n´chips med remouladsås.

Kolmårdens arbete för en vildare värld

Något som man kanske inte tänker på när man besöker Kolmården är parkens arbete för en bättre djurvärld. Kolmården är en drivande aktör i den Europeiska djurparksföreningen, EAZA. Här arbetar man tillsammans med olika projekt för att bevara utrotningshotade djurarter.

  • Kolmårdens insamlingsstiftelse stödjer bevarandeprojekt i det vilda för utrotningshotade djur.
  • Kolmården har stöttat ett forskningsprojekt med cirka 5 miljoner kronor för den utrotningshotade Tumlaren i Östersjön. Forskningen har bidragit till instiftandet av ett stort naturskyddsområde.
  • Över 1,3 miljoner kronor har skänkts till arbetet med att rädda tigrarna i östra Asien.
  • 1,6 miljoner kronor har skänkts till arbetet att utveckla parkvakternas möjligheter att skydda noshörningarna i Kenya.

Det känns roligt för oss besökare att veta att inträdet vi betalar till parken bland annat går till dessa välgörenhetsprojekt.

Boende vid Kolmården

Vårt favoritboende vid Kolmården är Villa Fridhem. Det är ett underbart boende som verkligen förgyller utflykten. Läs mer om Villa Fridhem i min artikel Ljuvliga Villa Fridhem.

Villa Fridhem med familjen

Besök Kolmården Djurparks hemsida för mer information om parken.

Comments are closed.