Resa utomlands med barn

Här under titeln Resor utomlands vill jag tipsa om olika resmål som passar barnfamiljer.  Det är en fantastisk förmån att få resa med barn och visa dem världen. Det är även otroligt utvecklande för barnet att få vara med om en resa, både kortresor för lite miljöombyte, och långresor med allt vad det innebär.

Även om barnet är litet och kanske inte kommer ihåg själva resan eller utflykten senare i livet, utvecklas de otroligt mycket genom att få vara med om så många annorlunda upplevelser.

Barnet får uppleva en annan natur, en ny kultur, möta motgångar, träffa olika människor, smaka på ny mat, o.s.v. Barnet får öva sig på att vara tålmodig och öppna mot andra människor, vilket ofta gör dem lugnare och tryggare i sig själva. 

Under titeln Restips i menyn kan ni hitta information som förenklar resan. Jag har bland annat skrivit ingående information om hur ni kan underlätta flygresan i min artikel Flyga med barn.

Vad ni ska tänka på när det gäller mat på resan har jag skrivit om i artikeln Barn och mat på resan.

Tips och råd om packning har jag skrivit om i dessa artiklar beroende på om ni ska till ett varmt resmål eller vinterresmål.
Packlista Sol- och badsemester
Packlista Skidsemester

Sen är det alltid bra att vara förberedd om någon i sällskapet skulle bli sjuk under resan. Jag har skrivit information om detta i min artikel Sjuk under resan.

Jag vill inspirera er med roliga och spännande resmål för barnfamiljer. Ni hittar resmålen i menyn indelat i Resmål i Sverige och Resor utomlands.

Jag kommer hela tiden att utveckla sidan OtterMonkey, och fylla på med nya intressanta resmål.

Hör gärna av dig om du undrar över något. Trevlig läsning! 🙂

spanien med barn tips
Härlig promenad bland mandelträden i Spanien
resetips med barn
Judith undersöker citrusträd