Den dramatiska ön Mahé med sina regnskogsklädda granitberg och paradisiska stränder är som tagen ur en dröm. Vi blev förälskade i denna ö och hittade många fina platser att se och uppleva. Nedan listar jag några av våra favoritställen på ön. 

Sans Souci-passet

Här kör man över djungelklädda berg på Foret Noire Road. Denna vackra väg får man inte missa. Kör genom den täta, gröna växtligheten med branta sluttningar på sidorna. När man närmar sig den lilla tefabriken kan man se Seychellernas småskaliga teodlingar. Gör ett besök på fabriken och köp med dig det Seychelliska teet Seyté.

Mahe guide bästa tips
Tefabriken på Mahé – Roligt för barnen att se hur man tillverkar te.

Utmed Foret Noire Road ligger Capucin Mission Ruins. Här låg skolan för frigivna slavbarn på 1800-talet. Följ stigen tills ni får en fantastisk panoramautsikt över ön. Håll utkik efter de vackra vita fåglarna, “White-tailed tropicbirds”.

Seychellerna guide bästa tips
Capucin Mission Ruins – En mysig stig leder fram till den vackra utsiktsplatsen.
Mahe guide bästa tips
Fantastisk utsikt över Mahé vid Capucin Mission Ruins.

Stranden Port Launay

På Mahe´s västsida ligger många av våra favoritstränder. Port Launay är en otroligt vacker strand med smaragdgrönt vatten. Denna strand besökte vi flera gånger under vår vistelse. I närheten ligger Constance Ephelia resort och där skulle vi absolut välja att bo några nätter om vi besöker Seychellerna igen.

Seychellerna guide bästa tips
Port Launay – En favoritstrand på Seychellerna

Stranden Anse a la Mouche

Anse a la Mouche är en pittoresk bukt med små fiskebåtar. Beroende på tidvattnet är stranden smal eller väldigt bred, men här är vattnet alltid grunt och därmed väldigt barnvänligt. Vi njöt av den fantastiska solnedgången från restaurang Oscars som ligger på stranden.

Mahe guide bästa tips
Anse a la Mouche

Stranden Anse Gaulette

Vacker strand med en bra, liten restaurang precis över vägen (La Gaulette restaurang). Gå en bit bort på stranden för att se fina snäckor och koraller som spolats i land. Tänk även här på att stranden blir väldigt smal eller nästan försvinner vid högvatten.

Seychellerna guide bästa tips Mahe
Anse Gaulette

Anse Parnel

Denna strand finner du på sydöst sidan av ön. Här ligger den härliga Surfers Beach Restaurant. Stranden är ganska öde på folk precis som de flesta stränder i Seychellerna. Vattnet är grunt och klart och barnen var så fascinerade av eremitkräftorna på stranden.

Seychellerna guide bästa tipsen
Anse Parnel

Anse Royale

På östra sidan av ön ligger detta lilla samhälle. Här bodde vi på ett ställe som heter Coco Blanche. Det drivs av en underbar och väldigt hjälpsam familj. De har fina fräscha små villor som man hyr. Stranden ligger bara över vägen och det finns små affärer där man kan handla mat och även flera take away ställen. När vi besökte Seychellerna blåste det östlig vind vilket gjorde att Anse Royal och de andra stränderna på östsidan var lite mer blåsiga än stränderna på västsidan.

Boende på Mahe i Seychellerna tips
Anse Royale – Varje morgon åt vi frukost på uteplatsen till vårt boende Coco Blanche.

Baie Ternay

Vi hann tyvärr inte besöka denna bukt under vår vistelse men jag tycker den verkar väldigt spännande. Stranden tillhör Baie Ternay nationalpark så man behöver köpa inträdesbiljett för att komma in (det är en vägbom över vägen). Bukten är grund och har blivit ett viktigt ställe för valhajar, rockor, sköldpaddor och citronhajar. Här ser man ön Silhouette 2 mil bort. Parkering ligger ca 5 minuter från stranden så man går sista biten. 

Beau Vallon – Besök inte detta ställe om du söker lugn och ro

Dagarna innan vi skulle flyga hem ville vi bo nära flygplatsen och valde då att bo i Beau Vallon. För oss blev det lite av en chock att komma dit efter tre härliga veckor på pittoreska ställen runt om i Seychellerna. I Beau Vallon är det mycket turister och ganska livat (för att vara Seychellerna). Stranden är inget speciellt, och när vi var där gick vågorna så höga att det var omöjligt att bada. 

Reseblogg om Seychellerna
Beau Vallon – Restaurangen La Plage

Dock bodde vi på ett väldigt bra ställe som jag kan rekommendera om ni ändå vill besöka Beau Vallon. Det heter The Palm Seychelles och består av lyxiga self catering lägenheter och ligger någon minuts bilfärd från Beau Vallon centrum. Be om att få lägenheten högst upp med bästa utsikten. Pool finns.

Reseblogg Seychellerna Mahe
Härliga The Palm Apartments Seychelles i Beau Vallon. Fräscha rum med fantastisk utsikt över havet och bergen, 2 badrum och ett stort kök och vardagsrum i öppen planlösning.

Stanna minst 1 vecka på Mahé och hyr bil!

Mahé är en förhållandevis stor ö. Vi tillbringade 1 vecka på Mahé och kände att vi gärna hade stannat längre. Jag kan verkligen rekommendera att man hyr bil på ön för att på det sättet kunna upptäcka många fina ställen. Runt omkring hela Mahé finns det vackra stränder och man får lätt en mängd olika favoriter man gärna vill besöka flera gånger.

Det var östlig vind när vi besökte Mahé vilket gjorde att stränderna på västsidan var magiskt vackra. Vissa årstider ligger vinden på väster ifrån och då kan jag tänka mig att stränderna och havet på östsidan är de vackraste.

Edens lustgård känns som ett uttjatat begrepp men när jag tänker på Mahé så är det just det ordet som jag kan beskriva Mahé med.

Vill du veta mer om ön Praslin kan du läsa min artikel Praslin – Se och göra på Seychellernas frodiga ö

 

Comments are closed.