Efter 15 minuter med snabbkatamaran från Praslin anländer vi till La Passe jetty på ön La Digue. Vattnet är alldeles turkost och barnen tittar förtjust på de långsmala pennfiskarna som simmar omkring i det klara vattnet i hamnen. Det är mitt på dagen, solen står i zenit och värmen är påtaglig. Nu vill vi hitta vårt boende så att vi kan pusta ut en stund.

Vi hade inte bokat någon transport till vårt boende då vi läst på olika forum att man enkelt kan ta en oxkärra från hamnen. Dock såg vi inte skymten av några oxkärror och vi såg faktiskt inte några oxar under hela vår vistelse på La Digue. Ön är i princip bilfri med undantag från små lastbilar som transporterar förnödenheter till hotell och restauranger och en och annan öppen “eltaxi”. Här tar man sig fram på cykel vilket vi också hade bokat och som skulle finnas på plats vid vårt boende.

Vi fick helt enkelt börja gå med all vår packning mot vårt boende. Det var tur att barnen inte kinkade ihop trots hunger och värmen. Bra att alltid ha med sig något ätbart som bananer och snacks just för sådana här oplanerade tillfällen, och naturligtvis även dricksvatten. Efter ca 20 minuters promenad hittade vi fram till vårt boende Chalets D’anse Reunion, och vilka fantastiska små villor!

Rekommendation-boende-La-Digue
Vår villa på Chalets D’anse Reunion

Boende på La Digue

På La Digue finns både fina hotell, bungalows och små bed n´breakfasts. Vi provade två olika boenden på ön, Chalets D’anse Reunion och Le Repaire Boutique Hotel.

Chalets D’anse Reunion

Väldigt vackra villor som är fina och fräscha inuti med gott om plats för oss. Här finns även en liten trädgård. Detta ställe kan jag varmt rekommendera trots att våra cyklar såklart inte var på plats då de hade missat vår cykelbokning, men som de ändå löste väldigt smidigt.

Chalets D’anse Reunion har tre villor. Villan vi bodde i är på två plan med två enkelsängar, kök, vardagsrum och badrum på bottenplan och en dubbelsäng och badrum på övervåningen. De ordnade även en fin spjälsäng åt Judith. Balkongen är rymlig och på den härliga terassen på markplan står ett matbord där vi intog våra frukostar. Här finns dock ingen pool men eftersom stränderna är så vackra så gör ingenting.  Här är deras hemsida Chalets D’anse Reunion

Le Repaire Boutique Hotel

Då vi hade hört mycket gott om detta hotell ville vi prova detta ställe. Hotellet ligger väldigt vackert precis vid stranden. Det finns två små pooler och en restaurang som serverar goda pizzor men även annan mat. Man bör boka boendet tidigt för att få ett rum här, då det är ett väldigt populärt hotell med endast 18 rum. Hotellet är fräscht och fint med snygg inredning och trevlig personal, så jag förstår att många vill bo här. Bokar man via deras hemsida ingår transport av bagage vilket är smidigt när man anländer till ön och man ska direkt till Le Repaire, man mailar dem bara i förhand. Här hittar du deras hemsida Le Repaire Boutique Hotel

Le-Repaire-barn
Den härliga poolen på Le Repaire hotel

Le Repaire kan jag alltså också varmt rekommendera och jag är så glad att vi hittade så fina boenden på La Digue. 

Vad ska man se på La Digue?

Jag hade fått för mig att ön var mindre än vad den faktiskt är. Ön är relativt liten till ytan men man ska ha många dagar på sig om man vill cykla runt och se det mesta av ön. Vi som är en familj med tre små barn tog oss inte till andra sidan, alltså östsidan, på ön. Det är ganska långt att cykla och det är mycket backigt på sina ställen. För oss var det tillräckligt att beta av västra sidan av ön från Anse Severe beach i norr till Anse Source d’Argent mot söder. Hela västra sidan av ön består av vackra stränder.

Cykla-La-Digue
Att cykla är det bästa sättet att ta sig fram på La Digue. Barnens cykelhjälmar tog vi med hemifrån.

Anse Source d’Argent

Denna strand klassas som en av de vackraste stränderna i världen och vi kan verkligen förstå varför. De fantastiska granitformationerna ser nästan konstgjorda ut, fantastiskt att naturen kan skapa så vackra klippor!

La-Digue-familj
Anse Source d’Argent

För att komma till denna strand tar man sig igenom Union Estate Park vilket det är inträde till. Man betalar vid grinden in till området. Sedan går eller cyklar man igenom parken där man även kan passa på att titta  på vaniljplantaget eller den lilla koprafabriken. Vi tillbringade hela eftermiddagen på stranden och fick även uppleva den vackra kvällssolen.

La-Digue-med-barn

La-digue-strandLa-Digue-med-barn

La-Digue-Seychellerna

Anse Severe Beach

Tar man sig norrut på ön kommer man till stranden Anse Severe. Även detta är en härlig strand som passade oss bra då det var ganska långgrunt och lugnt vatten. Växtligheten på stranden gav bra med skugga. Även här fick vi uppleva den vackra kvällssolen och solnedgången.

Seychellerna-med-barn

Seychellerna-familjen

Fler tips!

Vi tyckte väldigt mycket om ön La Digue. Vi tillbringade 4 nätter på ön men vi kunde absolut ha stannat längre.  Hyr cykel! Det är överlägset bästa sättet att uppleva och ta sig fram på ön. Eltaxi är dyrt och det är ganska långa sträckor om man ska gå. Maila boendet ni ska bo på och fråga om de kan ordna fram cyklar till er ankomst. Cykeln kostar ca 70 kr per dag att hyra.

Ingår inte frukost på ert boende så handlar man enkelt sin egen frukost i supermarkets på ön. Här finns både ägg, frukostflingor, mjölk, toast, smör, marmelad och frukt.

Jag kan rekommendera restaurangen på Le Repaire om ni vill äta god lunch eller middag i mysig miljö. Det finns även ett och annat take away-ställe på ön om man vill äta lite billigare.

Fråga mig gärna om du undrar över något eller vill veta något mer 🙂

Läs gärna mina andra reportage om Seychellerna

Praslin – se och göra på Seychellernas frodiga ö

Mahé – min guide till de bästa ställena på Seychellernas huvudö

Skillnaden mellan Seychellernas öar

Comments are closed.